Kefir naturalna rozkosz, Zott

Kefir naturalna rozkosz, Zott

Po prostu kefir. Coś dla dzieci i dla dorosłych (podobno i na kaca).

NAZWA
Kefir naturalna rozkosz

PRODUCENT

Zott Polska Sp. z o.o.

OPINIA

No. Wreszcie skład taki jaki powinien być dla kefiru. Mleko i bakterie-i tyle, dziękuję, koniec kropka. Bez mleka w proszku. Właściwie to na tym powinnam  zakończyć recenzję i powiedzieć – to jest po prostu dobry kefir. Ale nie byłabym sobą i coś Wam opowiem.

Garść kefirowych faktów:

1) Kefir pochodzi z Kaukazu, ale jego produkcję na masową skalę rozpoczęli Rosjanie (swoją drogą dzięki księciu kaukaskiemu). Pierwotny kefir był dużo kwaśniejszy od tego który znamy dziś i zawierał trochę alkoholu.

2) bakterie zawarte w kefirze rozkładają laktozę- co ma duże znaczenie dla osób z nietolerancją laktozy

3) według badań rosyjskich naukowców z Uniwersytetu Moskiewskiego oraz z Rosyjskiej Akademii Nauk, bakterie kefirowe mogą mieć spory wkład w walkę z nowotworami układu pokarmowego

4) w w 2007 roku w czasopiśmie „Journal od Medicinal Foods”, opublikowano badania, które wykazały, że kefir może również zmniejszać ryzyko zachorowania na nowotwory piersi

5) bakterie kefirowe zasiedlają nasz układ pokarmowy utrudniając życie patogennym bakteriom a to pomaga w niestrawności, biegunkach i różnego rodzaju sensacjach żołądkowych. Udając się do innego kraju, pierwsze co powinniśmy zrobić to pić ichniejszy kefir. W naszym przewodzie pokarmowym żyją olbrzymie ilości bakterii. Zdecydowana większość jest sprzyjająca. To nasza armia. Ale jeżeli ta armia jest słaba ale jest jej mało to zaczynają się problemy. Pijąc kefir , wprowadzamy do naszego organizmu „oddziały wspierające” i w krótkim czasie możemy skutecznie pokonać wroga:)

6) znany w Polsce „grzybek tybetański” to nic innego jak ziarna kefirowe. Stał się popularny dzięki sowim ponoć cudownym właściwościom. Jedyne co mogę w tej kwestii powiedzieć, to to, że prawdopodobnie kefir otrzymany z grzybków kefirowych w domu zawiera większą ilość prozdrowotnych bakterii, mikroorganizmów i żywych kultur drożdży i dlatego ma dużo silniejsze działanie niż kefir z supermarketu.

SKŁAD

1)pasteryzowane mleko

2)żywe kultury kefirowe

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Wartość odżywcza na 100 g:

- 51 kcal,

- 3,4 g białka,

- 2,0 g tłuszczu (w tym 1,19 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0,63 g kwasów jednonienasyconych, 0,06 g kwasów wielonienasyconych),

- 4,7 g węglowodanów,

-103 mg wapnia,

-122 mg potasu,

-38 mg sodu,

-10 mg magnezu,

-0,1 mg żelaza,

-0,03 mg wit. E,

-0,028 mg tiaminy,

-0,131 ryboflawiny,

-0,09 niacyny,

-0,03 µg wit. D,

-16 µg wit. A.
OPAKOWANIE
Italpack Cartons

INFORMACJE NA PRODUKCIE
Naturalna rozkosz.Gwarancja jakości. świeże mleko z wybranych gospodarstw oraz nowoczesna technologia produkcjibez użycia sztucznych dodatków gwarantują najwyższą jakość. Podpisany Prezes Zarządu: Roman Kaszczuk.

wypukłość kartonika jest zjawiskiem anturalnym, charakterystycznym dla mikroflory żywych kultur kefirowych.

KONTAKT

www.naturalnarozkosz.pl

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w temp. od +4oC do :8oC. Po otwarciu spożyc w ciągu 24h. Przed otwarciem wstrząsnąć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>